Culturele Raad Smilde

Nieuwsbrief

Hieronder een overzicht van de komende evenementen die bij ons in de agenda staan.

Dag van de filosofie
23 november 2019 | 10:00 uur


Lees hieronder meer over de evenementen.

De Kinderen van de Nacht; over wolven en mensen

De Kinderen van de Nacht; over wolven en mensen
Woensdag, 24 oktober 2018 Lezing door Dik van der Meulen. Het boek "De kinderen van de nacht" gaat over de wolf, de wolf van Roodkapje, over natuurbeheer. De wolf roept reacties op in het hele spectrum van angst en haat tot en met bewondering en genegenheid. Mens en wolf zijn beide sociale dieren, die moeten doden om te leven. Eeuwenlang …

Nedersaksisch Vocaal Ensemble

Nedersaksisch Vocaal Ensemble
Het Nedersaksisch Vocaal Ensemble is een uniek streektaalkoor dat uitsluitend zingt in Nedersaksische streektalen zoals Gronings, Drents, Twents, Stellingwerfs, Sallands, Achterhoeks en Platt Duuts.

Kennismakingsles Popschool Smilde

Vind je muziek leuk en/of wil je een instrument leren spelen dan is de popschool wat voor jou! Samen met andere kinderen van 8-12 jaar leer je muziek maken en vorm je een bandje.
De kennismakingsles op maandag 29 oktober om 16.00 uur is gratis en vrijblijvend, daarna kun je je aanmelden voor de cyclus van 11 lessen van 75 minuten per les op de maandag.
Een les kost €8,00 voor een eerste kind en €6,50 voor elk volgende kind uit eenzelfde gezin.
Aan het eind van de cyclus volgt een presentatie/concert door de band.

My cousin Rachel

My cousin Rachel
Vrijdag, 2 november 2018 Een mysterieuze thriller in een historische setting naar de roman van Daphne du Maurier. Een jonge Engelsman verdenkt zijn nicht ervan zijn voogd te hebben vermoord, maar dan begint hij te bezwijken voor haar charmes...